А. Дериглазов, подозреваемый в убийстве харьковского милиционера, также обвиняется в ограблениях банковПрокуратура Харківської області направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням мешканця Харкова, Артема Дериглазова, у вбивстві і замаху на життя співробітників міліції в Харкові, а також в пограбуванні чотирьох банків. Про це 3 грудня повідомив журналістам прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. За його словами, зокрема, про винність А.Дериглазова в цих пограбувань свідчить те, що на місці злочинів були знайдені гільзи від зброї, яка згодом була вилучена в А.Дериглазова.

За словами Г.Тюріна, А.Дериглазов змінив шістьох адвокатів і міняв свої свідчення. "Спочатку він зізнався у пограбуванні банків, пізніше відмовився від своїх показань, але слідчі вже з'ясували, коли він говорив правду", - зазначив Г.Тюрін.

За його словами, всі свідчення А.Дериглазов давав у присутності свого адвоката.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Сергія Евлахова. Співробітник міліції помер на місці події.

Підозрюваний у вбивстві міліціонера 21-річний харків'янин був затриманий уранці 8 липня. За інформацією правоохоронців, під час затримання він чинив опір: разом зі своїм батьком він забарикадувався на даху свого приватного будинку і відстрілювався. Два працівники міліції поранені. Поранення отримав і сам затриманий. Після цього злочинець, його батько і сестра були затримані.

Раніше батько підозрюваного Ігор Дериглазов заявляв у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO", що його син відмовився від послуг трьох адвокатів, оскільки вони "потрапили під вплив міліціонерів".

У лютому 2010 р. у відділенні "Правекс-банку" (Харків, вул.Данилевського) грабіжники викрали більше 100 тис.грн.

6 травня двоє невідомих 25-30 років, у масках, увірвалися у відділення банку "Swedbank" по вул.Полтавський Шлях. Один з них вистрілив у повітря з газового пістолета, другий розбив скло каси. Грабіжники забрали гроші (близько 3 тис. євро і кілька тисяч доларів) і зникли з місця злочину.