У справі 21-річного Артема Дериглазова, який звинувачується у вбивстві харківського міліціонера і пограбуванні декількох банків, у суді дадуть свідчення 30 свідків. Про це 2 лютого на попередньому засіданні Червонозаводського суду у цій справі повідомив прокурор.

За його словами, серед свідків - міліціонери, працівники банків, інші особи. Справу почнуть розглядати по суті 3 березня. А.Дериглазова звинувачують у вбивстві співробітника міліції при виконанні службових обов'язків (ст. 348 КК України), кількох розбоях (ч.3 ст. 187 КК), опорі співробітникам міліції (ч. 2 ст. 342 КК), незаконному зберіганні зброї (ч .1 ст.263 КК).

"Мій підзахисний не заперечує, що міліціонер загинув через його дії, а вже які на це мотиви - це інше питання. Що стосується банків - давайте подивимося, як буде йти процес. Ще не розпочато розгляд справи по суті, важко про щось говорити", - заявила Тетяна Ворошкова, адвокат А.Дериглазова. За її словами, вона буде домагатися розслідування заяв її підзахисного про те, що в міліції до нього застосовували незаконні методи ведення слідства.

За словами брата загиблого міліціонера Олександра Євлахова, до відповідальності також треба залучити батька підсудного, тому що він теж може бути винен у незаконному зберіганні зброї і міг допомагати синові у скоєнні злочинів.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Сергія Євлахова. Співробітник міліції помер на місці події. Підозрюваний у вбивстві міліціонера 21-річний харків'янин був затриманий уранці 8 липня. При затриманні він чинив опір: разом зі своїм батьком він забарикадувався на даху свого приватного будинку і відстрілювався. Два працівники міліції були поранені. Поранення отримав і сам затриманий. Після цього злочинець, його батько і сестра були затримані.

Батько підозрюваного Ігор Дериглазов в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив, що його син відмовився від послуг трьох адвокатів, оскільки вони "потрапили під вплив міліціонерів".

У лютому 2010 р. у відділенні "Правекс-банку" (Харків, вул.Данілевського) грабіжники викрали більше 100 тис.грн. 6 травня двоє невідомих 25-30 років у масках увірвалися у відділення банку "Swedbank" по вул.Полтавський Шлях. Один з них вистрілив у повітря з газового пістолета, другий розбив скло каси. Грабіжники забрали гроші (близько 3 тис. євро і кілька тисяч доларів) і зникли з місця злочину.