Обвинувачений у вбивстві міліціонера Артем Дериглазов разом з подільниками, скінхедами з Москви, пограбував у Харкові два банки. Два інших пограбування банків, у яких А.Дериглазов звинувачується, він зробив самостійно. Про це 3 березня заявив прокурор у суді.

Як сказано в обвинувальному висновку прокурора, А.Дериглазов захоплювався нацистською ідеологією. На його комп'ютері були знайдені відеозаписи з елементами насильства і жорстокості.

За словами прокурора, перше пограбування А.Дериглазов скоїв 18 листопада 2008 р. Він пограбував відділення № 11 банку ВАТ "Капітал" (вул. Котлова, 76). Погрожуючи жінці-касиру пістолетом "Наган", обвинувачений забрав з банку 25 тис. 606 грн.

Друге пограбування було скоєно 18 березня 2009 р. За словами прокурора, підсудний напав на відділення № 301 "Ощадбанку" (вул. Клочківська, 276-б) і, погрожуючи пістолетом завідувачу, вимагав грошей. Завідувач початку відштовхувати грабіжника, він вистрілив у неї кілька разів, поранив у плече і ліве передпліччя і зник без грошей.

Третє пограбування було скоєно 9 лютого 2010 р. За словами прокурора, А.Дериглазов разом з невстановленим чоловіком на ім'я Іван пограбували відділення "Правекс-банку" (вул. Данилевського, 22). Підсудний був озброєний пістолетом "Заракі", переробленим із сигнальної зброї у вогнепальну. У Івана була кувалда. Погрозами вони змусили всіх, хто був у приміщенні, лягти на підлогу, розбили перегородку каси, забрали 365 тис. 280 грн. і зникли.

Четверте пограбування підсудний скоїв 6 травня 2010 р. разом з чоловіком на прізвисько Хом'як. Погрожуючи тим же пістолетом, грабіжники забрали понад 110 тис. грн. з відділення "Sweadbank" (вул. Полтавський Шлях, 191). У всіх випадках грабіжники були в масках.

Також А.Дериглазова звинувачують у вбивстві співробітника міліції при виконанні службових обов'язків (ст. 348 Кримінального кодексу України), у кількох розбоях (ч.3 ст. 187 КК), в опорі співробітникам міліції (ч. 2 ст. 342 КК) і незаконному зберіганні зброї (ч.1 ст.263 КК). Йому загрожує довічне ув'язнення.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня 2010 р. інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він пирснув в обличчя міліціонерів з газового балончика, почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Сергію Євлахова. Співробітник міліції помер на місці події. Підозрюваний у вбивстві міліціонера 21-річний харків'янин був затриманий уранці 8 липня у своєму будинку. При затриманні він чинив опір: вистрілив дробом у двох міліціонерів, і ті отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Сам А.Дериглазов був тоді поранений у груди.

Сам А.Дериглазов визнав себе винним у вбивстві харківського міліціонера С.Євлахова і замаху на життя його колег, але заперечує свою участь у пограбуваннях банків.