А.Дериглазов, подозреваемый в убийстве харьковского милиционера, заявил о своей причастности к ограблению банковАртем Дериглазов, підозрюваний у вбивстві міліціонера, у присутності свого адвоката дав свідчення про свою причетність до пограбувань банків у Харкові. Про це 9 вересня заявив журналістам заступник прокурора Харківської обл. Олег Анпілогов. За його словами, А.Дериглазов може бути причетний до пограбування банків разом з громадянином Росії, що з ним він познайомився по інтернету. Зараз свідчення А.Дериглазова перевіряють.

О.Анпілогов також повідомив, що прокуратура Харківської обл. веде дві кримінальні справи за участю А.Дериглазова - за фактом вбивства працівника міліції на Олексіївці та за фактом опору працівникам міліції й поранення працівників міліції в Ленінському районі Харкова під час затримання. Крім того, перевіряють причетність батька А.Дериглазова до перероблення пневматичної зброї на вогнепальну.

Найближчим часом планують провести психіатричну експертизу А.Дериглазова. За словами О.Анпілогова, психічне здоров'я підозрюваного "викликає сумніви". "Коли співробітники міліції представилися, він вмить почав стрілянину на ураження. Одне це викликає питання", - заявив О.Анпілогов. За його словами, працівники міліції в тій ситуації чинили правильно, діяли на профілактику злочину.

 

Довідка "SQ". Увечері 7 липня інспектори патрульної служби на пр.Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати в бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Працівник міліції Сергій Євлах помер на місці події, другого міліціонера було поранено. Підозрюваного у вбивстві міліціонера 21-річного Артема Дериглазова було затримано вранці 8 липня. За інформацією правоохоронців, під час затримання він чинив опір: разом зі своїм батьком Ігорем Дериглазовим він забарикадувався на даху свого приватного будинку й відстрілювався. Двох працівників міліції поранено. Поранення отримав і сам затриманий. У той же день було затримано І.Дериглазова і його дочку Ольгу.

У лютому у відділенні "Правекс-банку" (Харків, вул.Данилевского) грабіжники викрали більше 100 тис.грн.

6 травня двоє невідомих 25-30 років, у масках, увірвалися до відділення банку "Swedbank" на вул.Полтавський Шлях. Грабіжники забрали гроші і втекли з місця злочину. За попередніми даними, злочинці забрали близько 3 тис.євро і кілька тисяч доларів.