Артем Дериглазов визнає себе винним у вбивстві харківського міліціонера Сергія Євлахова і замаху на життя його колег, але заперечує свою участь у пограбуваннях банків. Про це 3 березня А.Дериглазов заявив у суді.

"Я визнаю себе винним у тому, що від моїх дій загинула людина і постраждали ще двоє, але я не хотів їх смерті і не хотів заподіяти нікому шкоди. Звинувачень у розбої я не визнаю. Мене били в міліції, наді мною знущалися, і мене примусили це підписати", - заявив А.Дериглазов. Окрім того, він визнав, що незаконно переробляв пневматичну й сигнальну зброю у вогнепальну, а також зберігав її.

"Артем визнав себе винним лише частково. Я буду намагатися його захистити, це безперечно. Я буду клопотатися про призначення деяких експертиз. Виготовлення зброї було, це так. І він дійсно стріляв у цих хлопців, це так. Інше питання - чому він це робив. Я вважаю, потрібно врахувати в справі і можливі пом'якшувальні обставини. Дії мого підзахисного досить дивні. Хоча б те, що під час спеки він був у рукавичках і наглухо застебнутій куртці, вже говорить про якісь відхилення", - заявила журналістам адвокат підсудного Тетяна Ворошкова. За її словами, під час слідства необхідно було провести психіатричну експертизу її підзахисного в стаціонарних умовах, а не в амбулаторних, як це було зроблено.

А.Дериглазова звинувачують у вбивстві співробітника міліції при виконанні службових обов'язків (ст. 348 Кримінального кодексу України), у кількох розбоях (ч.3 ст. 187 КК), в опорі співробітникам міліції (ч. 2 ст. 342 КК) і незаконному зберіганні зброї (ч.1 ст.263 КК). Йому загрожує довічне ув'язнення.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня 2010 р. інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він пирснув в обличчя міліціонерів з газового балончика, почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Сергія Євлахова. Співробітник міліції помер на місці події. Підозрюваний у вбивстві міліціонера 21-річний харків'янин був затриманий уранці 8 липня у своєму будинку. При затриманні він чинив опір: вистрілив дробом у двох міліціонерів, і ті отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Сам А.Дериглазов був тоді поранений у груди.

А.Дериглазова також звинувачують у пограбуваннях чотирьох банків у Харкові в 2008-2010 р.