Харківські переселенці отримають холодильники, пральні машини та плити. Як повідомили у прес-службі обласної військової адміністрації, побутову техніку передала гуманітарна місія ООН. Вона вже доставлена ​​до гуртожитків, де мешкають ті люди, які переїхали до Харкова зі звільнених районів області.

"Це не всі потреби, які виникають у переселенців, але адміністрація намагається забезпечити базові з них та створити комфортні умови", - розповів заступник директора Департаменту науки та освіти ХОВА Андрій Васильєв.

Мікрохвильові печі, електрочайники, холодильники та електропечі розмістять на поверхах для загального використання, під установку пральних машин готують комунікації.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрія Шпараги, у вересні у Харкові та області проживало 288 тисяч переселенців.

Щоб комфортно адаптуватися людям на новому місці проживання, на Харківщині запрацювали "гарячі лінії" гуманітарних штабів. У них можна звернутися з такими питаннями:

  • підтримка ВПО;
  • допомога сім'ям з дітьми, особам з інвалідністю, людям похилого віку;
  • отримання гуманітарної допомоги.

Контакти гуманітарних штабів по районах із зазначенням конкретних відповідальних людей та їх телефонів - за посиланням.

Про матеріальну допомогу переселенцям, яку видають міжнародні фонди, зокрема й Агентство ООН у справах біженців, докладно читайте у нашому матеріалі за посиланням.

Напередодні у Балаклійській міськраді з посиланням на Червоний Хрест повідомили, що мешканці деокупованих територій більше не можуть одноразово отримати 1200 гривень через те, що немає грошей. Але щойно кошти з'являться, виплати обіцяють відновити. А зараз Червоний Хрест виділив 100 млн. гривень для виплат грошової допомоги мешканцям деокупованої Херсонщини; виходить, що там по 1200 гривень зможуть отримати 80 тисяч людей.