На Харківщині перестали виплачувати один із видів матеріальної допомоги. Зокрема, у Балаклійській міськраді з посиланням на Червоний Хрест повідомили, що мешканці деокупованих територій більше не можуть одноразово отримати 1200 гривень. Причина – відсутність коштів.

Щойно гроші з'являться, виплати обіцяють відновити.

Про те, що мешканці деокупованих територій можуть отримати по 1200 гривень допомоги, стало відомо наприкінці вересня. Профінансували проект Червоний Хрест України та Міжнародний комітет Червоного Хреста, а доставку грошей на місця здійснила "Укрпошта".

Територіальна громада складала список людей, яким надано допомогу, і передавала його до обласної військової адміністрації.

З 1 листопада було запроваджено ще один вид допомоги для тиhttps://www.sq.com.ua/rus/novosti/25.10.2022/ziteli-xarkovskoi-oblasti-mogut-polucit-eshhe-odnu-vyplatu-ot-gosudarstva-kto-i-skolkoх, хто пережив окупацію – по 3000 гривень дітям та людям з інвалідністю та по 2000 гривень дорослим.

Крім того, харків'яни та мешканці області, які вимушено змінили місце проживання, можуть отримувати виплати ВПО. Також є можливість подати заявку на допомогу ООН.