Ворог не залишив сподівань окупувати Харків. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, на Харківщині практично 90% надходжень до бюджету йде на підвищення обороноздатності, на будівництво фортифікаційних споруд, тому що ворог не залишив надій окупувати Харків та відбити втрачені території.

"В області з'явилася нова лінія фронту, і ми маємо її облаштувати, це вже практично на самому кордоні з РФ", - зазначив Синєгубов.

Він додав, що влада Харківської області постійно проводить наради з військовими, і на даний момент немає інформації, що росіяни можуть піти на прорив із півночі чи сходу області.

"Але ворог постійно шукає, так би мовити, тонкі лінії в нашій обороні, щоб спробувати атакувати. Але зазнає втрат і відступає, тож віримо у Збройні сили України", - сказав голова ХОВА.

Харківська наступальна операція розпочалася 6 вересня і стала одним із найголовніших успіхів ЗСУ за час війни. Українські сили оборони звільнили практично всю територію регіону, раніше зайняту російськими військами – наразі тимчасово окуповано залишається приблизно 1,5% території Харківщини. Під контроль української влади знову перейшли міста Ізюм, Балаклія, Куп'янськ, Вовчанськ та понад 400 інших населених пунктів Харківської області. Відступ противника був настільки поспішним, що як трофеї ЗСУ забрали понад 200 одиниць військової техніки.

Подробиці Харківської операції розповів командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, про це - у нашому матеріалі.