Харківський театр ім. Шевченко дає прем’єру. Як розповіли у театрі, спектакль називається "Нехай щастить" - це український народний фарс часів війни (за мотивами п'єси Баси Джанікашвілі "Війнонька").

"У новій виставі актори театру Шевченка (і не тільки) розкажуть історію про те, як звичайні українські дід та баба спіймали в полон… - а кого, і що з цього вийшло? – приходьте та побачите!", - йдеться у повідомленні.

Режисер – Степан Пасічник. Грають: Степан Пасічник, Роман Жиров, Дмитро Петров, Павло Савельєв (Харківський театр ляльок ім. Афанасьєва). Ляльок створила Дарина Кушніренко.

Прем'єра відбудеться 29 грудня о 18:00 у ART AREA (вул. Чернишевська, 13). Вхід – будь-яка купюра (або донат). Весь збір – на потреби ЗСУ.

До Харкова взимку поступово почало повертатися театральне життя. Так, в оперному театрі у невеликому приміщенні, розташованому у напівпідвалі, дають новорічні вистави для дітей та дорослих. У театрі підготувалися до вимкнень електроенергії, купили генератор, завдяки якому можна не переривати концерт, якщо відключать світло. Вистави для дітей та камерні концерти безкоштовні.

А Харківський академічний драматичний театр, який позбавився імені Пушкіна у своїй назві, поставив спектакль за романом Ремарка "Возлюби ближнього свого". У творі йдеться про людей, які перетворилися на біженців і змушені блукати світом. Втім, незважаючи на зовнішню небезпеку, фізичні незручності та душевний біль, їм вдається зберегти найголовніше – здатність відчувати кохання.