У Харкові не скасовуватимуть заборону на проведення вистав і концертів. За словами голови Харківської обласної Військової адміністрації Олега Синєгубова, географічне розташування міста і військова обстановка поки не дозволяють зняти обмеження.

До безпечних місць, в яких можна проводити культурні заходи, Синєгубов відніс Малий зал оперного театру, розташований в напівцокольному приміщенні, а також станції метрополітену та паркінги.

Прохання ж закладів культури дозволити їм працювати, якщо в будівлях є укриття, губернатор назвав маніпуляціями, нагадавши, що ракета з РФ долітає до Харкова за 30-40 секунд: за цей час люди фізично не встигнуть спуститися в підвал.

Рішення про зняття заборони на проведення культурних заходів прийматимуть, коли дозволить ситуація з безпекою.

Взимку-навесні 2023-го, через рік війни, в Харкові почали відкриватися театри та інші заклади культури: запрацювала філармонія, оперний вперше дав концерт у великому залі, театр Шевченка та драмтеатр підготували прем'єри.

В кінці квітня стало відомо, що в Харкові заборонили майже всі масові заходи, де кількість глядачів більше 50 осіб. Заборона прийнята до кінця воєнного стану в Україні. У свою чергу харківські театрали і музиканти мають намір скаржитися на таке рішення в Міністерство культури України і особисто президенту. За зняття заборони виступає і Харківська облрада.