Харківська облрада просить скасувати заборону на проведення у місті концертів та вистав. Голова облради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила, що готується відповідне звернення до обласної військової адміністрації.

Якщо театри не працюватимуть, то вони можуть взагалі припинити існування, вважає Єгорова-Луценко.

Для роботи театрів повинні дотримуватися всіх запобіжних заходів: там мають бути бомбосховища, а також заздалегідь визначено граничну кількість людей, які можуть бути присутніми на спектаклях та концертах.

"Робота театрів – це не лише надпотужна психологічна терапія для наших людей, а й символ того, що життя не зупинилося, воно триває і продовжуватиметься і далі", - заявила голова облради.

Декілька днів тому в Харкові заборонили всі масові заходи, де кількість глядачів понад 50 осіб, включаючи концерти та спектаклі. Заборону запроваджено до кінця військового стану в Україні. Обмеження були пояснені високою загрозою ракетних ударів по городу.

В обласній військовій адміністрації було визначено 16 місць, де рекомендується проводити масові заходи. У Харкові до списку увійшли метрополітен, "ЕрмілівЦентр", мала зала оперного театру.