На Харківщині затримано депутата, який допомагав лікувати російських солдатів. Про це повідомили у обласній прокуратурі.

За даними слідства, підозрюваний, колишній депутат Куп'янської районної ради, обійняв незаконну посаду в.о. начальника відділу охорони здоров'я” в окупаційній адміністрації. У прокуратурі повідомили, що екс-депутат "будував систему охорони здоров'я на окупованих територіях Куп'янщини".

Відкрито кримінальне провадження за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Це не єдиний випадок співпраці депутатів із окупантами у Куп'янському районі. У жовтні 2022 року стало відомо, що депутат Куп'янської райради організував на окупованій території транспортне сполучення. Колаборант мав транспортне підприємство і великий автобусний парк – 70 машин. Він відкрив новий маршрут – з Куп'янська до російського Краснодару.

На території Шевченківської громади Куп'янського району депутат передала окупантам 250 тисяч тонн соняшнику.

Голова Куп'янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич повідомляв, що у жовтні роботу Куп'янської міськради було паралізовано через те, що частина депутатів та працівників мерії співпрацювала з окупантами та залишила місто перед його звільненням ЗСУ.