СБУ повідомила про підозру "гауляйтеру" Борової у Харківській області. Як повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула, йдеться про 59-річного харків'янина, який під час окупації Борової обіймав посаду голови військово-цивільної адміністрації росіян.

Як розповіли у СБУ, ще з початку 2014 року майбутній колаборант був шанувальником так званого "русского мира". Під час Революції Гідності він брав активну участь в акціях Антимайдану в Харкові, виступав з антиукраїнськими гаслами. За даними прокуратури, майбутній колаборант у 2010 році брав участь у програмі "Україна має талант", де показував трюки із травмуванням власного тіла. Він бив себе сокирою в живіт, засовував у ніс цвяхи і ковтав смолоскип, що горів.

За інформацією "Миротворця", харків'янин відкрито висловлював свою антиукраїнську позицію з 2014 року, був керівником організації "Союз народної єдності" та одним із авторів сепаратистського проекту "Дорожня карта Новоросії". Згодом чоловік виїхав до РФ, де продовжив займатися пропагандистською діяльністю проти України.

Повернувся до України він під час окупації частини Харківської області та вигадав собі "артистичний" позивний - "Факір", який використав для законспірованого спілкування з окупантами. "Факір" обійняв посаду "заступника мера" окупованої на той час Балаклії. Колаборант так зрадів «посаді», що публічно зрізав табличку з ім'ям голови Ізюмської РДА. Наприкінці липня 2022 року він уже став «головою» так званої «Борівської військово-цивільної адміністрації». Перед визволенням Борової "Факір" втік із селища разом із російськими військовими.

Слідчі СБУ оголосили зловмиснику заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.