Російські військові вбили понад 10 тисяч корів у Харківській області. Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку ХОВА, пише "Слобідський край".

Від російської агресії постраждали 54 тваринницьких підприємства зі 158, які працювали в регіону до війни. Під час обстрілів загинуло понад 10 тисяч голів великої рогатої худоби, понад 70 тисяч свиней, майже тисяча овець, зруйновано більше ніж 30 і пошкоджено понад 120 тваринницьких будівель. 

За попередніми даними, збитки від загибелі сільськогосподарських тварин становлять близько 400 млн грн. Збитки від пошкодження та знищення тваринницьких будівель і обладнання сягають майже 1,1 мільярда гривень.

Лише на одній молочній фермі "Агромол" у селі Шестакове у 2022 році загинуло 2 тис. корів. Підприємство було зруйновано на 80%.

Було знищено комплекс "Слобожанський", ферми якого були розташовані в селищі Чкаловському та селі Іванівці, що пережили окупацію. На цих фермах до війни було 70 тис. свиней. На момент визволення залишалося вдесятеро менше - 7 тис. голів.