У Харківській області можуть змінити порядок дій при сигналах повітряної тривоги. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

Таке рішення можуть ухвалити після російського авіаудару по харківському гіпермаркету "Епіцентр" 25 травня

За останніми даними, загинули 16 осіб, 44 постраждали. Серед загиблих - 12-річна дівчинка. Кількість встановлених загиблих може збільшитися: родичі зниклих здають ДНК.

"Зараз триває досудове розслідування, там будуть проаналізовані всі абсолютно дані щодо сигналу повітряної тривоги, коли він був, скільки діяв і алгоритм дій працівників цього гіпермаркету, інших торгових мереж. Проаналізуємо, звичайно, наслідки. І вже після того будемо робити певні висновки, і, можливо, буде змінено алгоритм дій при сигналах повітряної тривоги", - сказав Синєгубов.

25 травня повітряну тривогу в Харкові оголосили о 8:58, удар стався близько 16:02.

На відео, яке опублікував начальник слідчого управління обласної поліції Сергій Болвінов, видно, що співробітники і відвідувачі в момент ударів перебували в залі і не прямували в укриття.

Повітряна тривога в Харкові та області 25 травня тривала 20 годин 26 хвилин і стала найдовшою для регіону за час повномасштабного вторгнення.

За загиблими в "Епіцентрі" сьогодні оголошено День жалоби.