Очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів, що у Харківській області працює понад 100 мобільних груп ППО, і цей показник є одним із найвищих в Україні. Про це він сказав під час інтерв’ю виданню "Укрінформ".

За словами Синєгубова, робота над посиленням мобільних груп ППО триває вже понад рік.  Це колаборація обласної адміністрації з територіальними громадами: вони купують спецтранспорт, а з обласного бюджету фінансується закупівля устаткування – ідеться про приціли нічного бачення, тепловізори, пристрої лазерного наведення, планшети, ліхтарі, акумулятори.

Він підкреслив, що ці групи вже показали свою ефективність на практиці. Порівнюючи обстріли з минулим роком, губернатор зазначив, що торік у 99% ударів по критичній інфраструктурі Харкова Росія використовувала ракети, зараз це дрони типу Shahed. Окупанти намагалися атакувати критичну інфраструктуру – одну з ТЕЦ. Усі запущені з півночі дрони вдалося збити. 

Стосовно продовження комплектування мобільних груп Синєгубов заявив, що у Харкові та області багато стратегічних напрямків, які треба перекривати, тому комплектувати їх будуть й надалі.

Крім того, навальник ХОВА розповів, що військовий сценарій із повторним наступом на Харків цілком вірогідний, але українці протягом цих двох років війни теж готувалися і в технічному, і в кадровому плані, тому готові до будь-яких дій ворога. У той же час, розслаблятися зарано.

Також він зробив припущення, що росіяни або економлять ракети С-300, або їм тепер не так легко виїхати на вогневі позиції, тому для ударів частіше застосовують дрони.