Очільник Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов вважає, що росіяни враховуватимуть свої помилки, якщо знову підуть на Харків. Про це він розповів під час інтерв’ю виданню "Укрінформ".

За словами Синєгубова, влада розуміє, що військовий сценарій з повторним наступом на Харків цілком вірогідний, але українці протягом цих двох років війни теж готувалися і в технічному, і в кадровому плані. Він підкреслив, що розслаблятися зарано.

Щодо ситуації на прикордонні та чуток про те, що росіяни використовують Козачу Лопань як "тренувальний полігон", він повідомив, що цей населений пункт під постійним ворожим вогнем. 

Там є висота, зручна саме для танкових обстрілів. Прямою наводкою б’ють по будинках наших людей. Яка мета – навчання чи ні, не знаю. Це терористичні дії країни-агресора.

Крім того, він повідомив, що на півночі спостерігаються все частіші виходи диверсійно-розвідувальних груп. Їхні цілі – захоплення військовополонених, вчинення диверсій або ж розвідка, намагання виявити оборонні споруди та наявність там українських сил. Військові вчасно виявляють ці групи й змушують їх відступати. 

Нещодавно губернатор звітував, що на Харківщині планується вже другий етап із будівництва оборонних споруд. Під час першого створювали залізобетонні укриття, протитанкові рови, бліндажі, "зуби дракона" тощо. Другий етап – завдання президента України – посилення фортифікації на півночі, північно-східному і східному напрямках. Він наголосив, що у деяких містах це фактично спецоперація, бо роботи йдуть за 1-3 км від ворожих позицій.

Міський голова Ігор Терехов зазначив, що у армії РФ немає жодних шансів на успіх у своїх планах. Він сказав, що держава, місцева влада, ЗСУ та волонтери спільними зусиллями роблять і будуть робити все можливе для захисту міста та людей.