Минулого року в 99% ударів по критичній інфраструктурі Харкова РФ використовувала ракети, а зараз частіше б'є дронами типу Shahed. В інтерв'ю "Укрінформу" голова ХОВА Олег Синєгубов припустив, чому росіяни змінили тактику.

"Може, економлять ресурси. Можливо, С-300 уже не так просто виїхати на вогневі позиції", - зазначив Синєгубов.

Губернатор нагадав, що в армії РФ на озброєнні все ще є "Калібри", "Іскандери" та інші типи ракет, і додав, що зима тільки почалася. 

"Кожному з нас треба підготуватися: мати якісь продовольчі запаси, павербанк і резервну картку мобільного зв'язку", - попередив Олег Синєгубов.

Губернатор наголосив, що за завданням президента Володимира Зеленського в регіоні створюють мобільні групи ППО - наразі їх уже понад сотню, і цей показник один із найвищих у країні. Свою ефективність мобільні групи вже показали на практиці. Були спроби росіян атакувати критичну інфраструктуру - одну з ТЕЦ. Усі запущені дрони збили. Комплектувати мобільні групи ППО, каже Синєгубов, будуть і надалі.

Російські війська масовано атакували Харківську область дронами в ніч на 5 грудня. Шість безпілотників, які летіли над регіоном, збили ППО.