У РФ поширюють фейки про підготовку до здачі Харкова. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

Російські телеграм-канали поширюють інформацію про те, що керівництво Харкова готується втекти з міста. Про це нібито свідчить виділення коштів на ремонт доріг у районі Люботина та Коротича. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляв, що Кабмін виділив гроші на ремонт основних евакуаційних шляхів області, і називав ділянку дороги М-03 Київ-Харків у районі Валок.

У ЦПД повідомили, що дані про втечу керівництва міста не відповідають дійсності і є інформаційно-психологічною операцією, щоб деморалізувати харків'ян і посіяти панічні настрої. 

За словами заступника глави Головного управління розвідки Вадима Скібіцького, наразі росіяни не мають достатньо сил і засобів, щоб розпочати потужну наступальну операцію на Харківському та інших напрямках: Київському, Сумському, Чернігівському.

Пресофіцер командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо повідомив, що північний кордон постійно укріплюють, а кількість російських військ у суміжних регіонах РФ відстежують.

Губернатор Синєгубов також заявляв, що чутки про здачу Харкова - це російська інформаційна операція. За його словами, така неправдива інформація впливає навіть на чиновників. За словами Синєгубова, деякі представники центральних органів влади телефонують йому і запитують про необхідність евакуюватися.

Раніше російські телеграм-канали розповідали, що нібито "командир 113-ї бригади тероборони готує пенсіонерів до оборони Харкова в ролі живого щита". Насправді 113-та бригада разом з іншими військовими підрозділами провела кілька практичних занять для вчителів предмета "Захист України" в одному з районів Харкова.