РФ поширює фейк про вбивство в Харкові співробітника ТЦК. Про це пише SPRAVDI - центр протидії дезінформації, створений при Мінкульті.

У російських джерелах з’явилася інформація про те, що у Харкові чоловік начебто вбив співробітника ТЦК за те, що той відправив його сина на фронт без медогляду. За цією версією, парубка, який страждав на астму, затримали у Харкові на очах у батька і відправили на війну без висновку ВЛК. Батько мобілізованого, стверджують росіяни, вбив співробітника ТЦК, а потім кинув тіло на залізничні колії, щоб імітувати самогубство. 

Ця інформація не відповідає дійсності. За даними поліції, у середині січня на Харківщині дійсно трапилось вбивство. Двоє мешканців села Дубівка Харківського району - 70-річний підозрюваний та його 57-річний знайомий - розпивали алкогольні напої. Між ними виник конфлікт на побутовому ґрунті. Перший чоловік схопив кухонний ніж та завдав іншому декілька ударів в шию. Потерпілий загинув на місці. Пдозрюваний повіз тіло вбитого до залізничної станції та скинув там на колію, щоб імітувати самогубство. 18 січня труп знайшли залізничники.

Ніяких офіційних підвтерджень, що загиблий був військовослужбовцем, працівником ТЦК або взагалі мав хоч якесь відношення до Сил оборони України, - немає.