На Харківщині онук на танку забрав бабусю з-під обстрілів. Про порятунок жінки розповіло “Суспільне”.

77-річна Марія Чорнуха жила у селищі Лісове (знаходиться в районі окружної, неподалік "Фельдман Екопарку"). У будинку Марії вікна вилетіли після перших вибухів 24 лютого.

Селище залишили майже всі мешканці. Жити там лишилося чоловік п'ять, розповіла жінка. У квітні виїхати вже було неможливо. Марії зателефонувала донька та повідомила, що за нею приїдуть. Забрати бабусю приїхав онук на танку. Виїжджали вони під гуркіт ворожої кіннонади.

Марія Чорнуха залишилася у Харкові. Щоб упоратися зі стресом, пенсіонерка займається спортом, робить вправи для дихання та щодня записує у зошиті свої мрії та причини радіти. Усе це – частина психологічної терапії.

"Я раніше, коли приходила до лікарні, бачила табличку "психолог" на кабінеті і думала, що туди не піду. А коли пішла, то забула про "бухи" та "бахи". Ми настільки глибоко розмовляли. Багато чого в мене залишилося позаду. Я все пам'ятаю, я все знаю, але мені полегшило”, - розповіла жінка.

Замість спогадів про війну, які писала у зошит раніше, пенсіонерка записує у щоденнику мрії та думки про любов до життя. Цими думками ділиться і двома онуками, які у армії.