Війська РФ обстріляли Харківську область та вбили людину. Голова обласної військової адміністрації Олег Синегубов повідомив, що під обстріл потрапили Харківський, Чугуївський та Куп'янський райони.

7 січня близько 23 години ворог завдав два ракетні удари по місту Мерефа Харківського району. Загинув 50-річний мирний мешканець. Також було пошкоджено промисловий об'єкт. За даними Харківської обласної прокуратури, обстріл проводився ракетами типу С-300 на території Білгородської області.

Протягом доби війська РФ обстрілювали село Стариця у Чугуївському районі та смт Дворічна у Куп'янському.

У Дворічній обстріляли приватний житловий будинок та будівлю підрозділу ДСНС, було пошкоджено дві автоцистерни та оперативний автомобіль пожежників. Без постраждалих.

На лінії зіткнення російські війська намагалися покращити своє тактичне становище. ЗСУ дали відсіч противнику і завдали йому втрат.

7 січня православні християни України та представники греко-католицької церкви відзначали Різдво. Напередодні вихідних ТСН повідомляла, що глава РФ Володимир Путін дав вказівку міністру оборони Сергію Шойгу ввести режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні з 12.00 6 січня до 24.00 7 січня. Обстріли української території показали, що різдвяне перемир'я не було реалізовано на практиці.