Мешканка Харківської області під час окупації працювала на росіян. За це вона отримувала макарони та тушонку. Харківська обласна прокуратура підозрює 46-річну жінку у колабораціонізмі.

Правоохоронці стверджують, що влітку 2022 року під час окупації Ізюма жінка добровільно співпрацювала з російськими військами, обійнявши посаду "головного спеціаліста відділу кадрового забезпечення тимчасової окупаційної військово-цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області". Вона займалася оформленням документації.

Начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов розповів, що за свою діяльність жінка отримувала макарони та тушонку. Їй обіцяли платити 30 тисяч карбованців на місяць, але замість грошей видали один набір продуктів.

Ведеться слідство за ч.2 ст. 111-1 КК України.

Відповідно до цієї частини статті, протизаконним є добровільне зайняття громадянином України посади, яка не пов'язана з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Підозрюваній загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком від 10 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.