Блогерка з РФ Ельвіна Боровкова закликала знищувати харків'ян. Спікер обласного управління СБУ Владислав Абдула повідомив, що українські правоохоронці оголосили дівчині про підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду).

За даними кіберфахівців СБУ, дівчина агітує за масові вбивства громадян України та повне знищення української цивільної інфраструктури. Вона вихваляла обстріл Харкова 22 лютого 2023 року, коли війська РФ били по місту ракетами С-300. Наступного дня Боровкова закликала завдати повторного удару по Харкову.

Блогерка записала й оприлюднила звернення до командування російських військ, у якому пропонувала зруйнувати Україну "під нуль".

У прокуратурі уточнили, що підозрюваній 25 років, вона громадянка РФ, проживає в Ярославлі, де працювала продавцем-консультантом. Веде блоги в соцмережах Telegram і ТікТок.

Після ударів по Харкову блогерка закликала добивати тих, хто вижив:

"До речі, як там Харків? Кажуть, від нього нічого не залишилося... Такі ось ми, ми ось так ось працюємо. Добийте тих, хто вижив".

Також у своїх блогах вона закликає знищити все на території України: 

"Доброго ранку, прокинулися, побачили обстріли - посміхнулися. Нехай знищать там усе, під нуль, щоб узагалі нічого не залишилося, щоб навіть нагадування про те, що колись Україна існувала, не залишилося".

Підозрювана перебуває на території РФ. Вирішується питання про оголошення блогерки в розшук. У прокуратурі повідомили, що вона часто їздить в Об'єднані Арабські Емірати, де її можуть затримати. 

Боровковій загрожує арешт на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до п'яти років.