Житель Харківської області передавав інформацію російським спецслужбам, вивідуючи її у своєї матері та товариша. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула

36-річний уродженець Вовчанська до початку повномасштабного вторгнення виїхав до РФ й зараз проживає на Білгородщині, отримавши російський паспорт. Зловмисник налагодив контакт з російськими спецслужбами та надсилав у російський телеграм-бот інформацію про артилерію та бойові позиції українських військ.

До співпраці він залучив 56-річну матір та 40-річного знайомого, які залишились жити в Вовчанську. Співрозмовники у "бесідах" використовували діалекти та найменування обʼєктів у місті, які є зрозумілими для мешканців. Жінку та чоловіка СБУ затримала у травні минулого року. Зрадникам загрожує позбавлення волі до 12 років.

Сам підозрюваний переховується від слідства, наразі вирішується питання щодо оголошення його у розшук. На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.