У Лозівській громаді Харківської області стартує опалювальний сезон. Із 17 жовтня тепло почнуть подавати в лікарні, розташовані на території громади, повідомили в Лозівській міськраді.

Сьогодні лікарняні палати опалюють обігрівачами, щоб температура була не нижчою +18 градусів.

У житлових будинках Лозівської громади опалення поки не вмикатимуть. У мерії Лозової зазначили, що комунальники готові подавати тепло, але поки що погода дає змогу відтермінувати ввімкнення. За нормативами опалювальний сезон мають розпочати, коли протягом трьох діб середня температура не перевищуватиме +8 градусів. Поки ж температура повітря становить +11...+13 градусів.

Мер Харкова Ігор Терехов також заявляв, що в місті увімкнуть опалення, щойно середньодобова температура повітря три доби поспіль буде нижчою за +8 градусів. За його словами, Харків готовий до опалювального сезону, і коли похолодає, комунальники протягом кількох днів під'єднають до тепла житлові будинки та соціальну інфраструктуру міста.

При цьому 57 будинків у Харкові через сильні пошкодження залишаться без опалення. Повний список адрес - у нашому матеріалі.