Новий опалювальний сезон буде важчим за попередній, заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. За його словами, зараз рівень готовності Харківської області (включно з Харковом) до опалювального сезону - 99,8%.

Про те, що новий опалювальний сезон буде важким, говорив і мер Харкова Ігор Терехов. Харків продовжує зазнавати ракетних ударів, а отже, ймовірні атаки на енергетичну та опалювальну інфраструктуру.

Але мер висловив упевненість, що вдасться витримати всі навантаження, оскільки підготовка до сезону була серйозною: "Харківські теплові мережі" переклали 220 км магістральних трубопроводів, підготували котельні, ТЕЦ. Особливу увагу приділили їхньому захисту. 

Головне, щоб працювало ППО, вважає мер: це дасть змогу зберегти відбудоване.

Попередній опалювальний сезон був важким через масовані ракетні удари РФ. Російські війська били по енергетичних об'єктах. У "Харківобленерго" повідомляли, що в області було знищено генеруючу енергосистему. Електрика подавалася з інших регіонів.

Після ракетних ударів місто й область пережили кілька блекаутів. Разом зі світлом пропадали вода і тепло. Опалювальну систему в Харкові перезапускали 8 разів.

Новий опалювальний сезон розпочнеться, щойно цього вимагатимуть погодні умови. Згідно з нормами, опалювальний сезон мають розпочати, якщо протягом трьох днів середньодобова температура буде нижчою за +8 градусів.

Цього тижня температура вдень буде 8-16 градусів тепла. Вночі - 0-9 градусів тепла.