На Харківщині зловили інформаційного диверсанта. В обласній прокуратурі повідомили, що 51-річний мешканець Куп'янська допомагав окупантам транслювати російські телеканали у Куп'янському районі.

Під час окупації Куп'янська місцевий житель, який працював електромеханіком засобів радіо та телебачення у Харківській філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, перейшов на бік супротивника. Окупаційна влада призначила його на незаконну посаду в.о. провідного спеціаліста відділу телерадіомовлення Управління зв'язку та масових комунікацій ВДА Харківської області”. Підозрюваний налаштовував трансляцію телеканалів РФ, зокрема 5-го каналу та "Росія 24", на окупованих територіях Куп'янського району. Таким чином, "колаборант допомагав Росії поширювати антиукраїнський контент та кремлівську пропаганду", заявили у прокуратурі.

Підозрюваного затримано. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За ч. 6 ст. 111-1 КК України, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років.