Російські війська 19 листопада наступали в районах сіл Синьківка, Іванівка та Петроплівка на Куп'янському напрямку, повідомили в Генштабі ЗСУ. Українські підрозділи відбили сім атак.

Синьківка розташована за 9 км від Куп'янська. До війни в селі проживало близько 380 осіб.

Іванівка розташована за 21 км від Куп'янська, недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. У цьому селі до війни було близько 130 жителів.

Петропавлівка - велике село на схід від Куп'янська. До війни в селі проживали близько 2,5 тис. осіб. 

Протягом кількох місяців російські війська проводять штурми на Куп'янському напрямку.

Начальник служби зв'язків із громадськістю 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Надія Замрига розповіла, що росіяни застосовують "комбінований підхід". Перший варіант - наступати колонами важкої броньованої техніки. Другий - невеликими групами піхоти до 10-ти осіб. 

Представник командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо говорив, що російські війська активізувалися по всьому Куп'янському напрямку. Але ЗСУ не тільки відбивають усі атаки, а й завдають російським військам значних втрат.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що російські війська продовжують обстрілювати населені пункти в Харківській області. Минулої доби, 19 листопада, під удар потрапили щонайменше 18 населених пунктів у Харківському, Чугуївському та Куп'янському районах області.

Село Юрченкове Чугуївського району обстріляли з РСЗВ "Ураган". Пошкоджено сільськогосподарську техніку та господарські будівлі.

По селу Вільча Чугуївського району також били з РСЗВ. Поранено двох чоловіків 53-х і 74-х років. Їх доставили в лікарню. У селі пошкоджено приватний житловий будинок.

По селу Подоли Куп'янського району вдарили двома керованими авіабомбами. Пошкоджено об'єкт інфраструктури, приватний будинок і господарські будівлі. 

Авіаудар також завдано по селу Петропавлівка.

Обстрілювали Козачу Лопань Харківського району, Вовчанськ, Бочкове, Бударки Чугуївського району, Дворічну, Синьківку, Петропавлівку, Іванівку, Берестове Куп'янського району та інші населені пункти.

Сьогодні вранці, близько 05:20, під удар потрапило село Кіндрашівка Куп'янського району. Пошкоджено приватний будинок, господарські будівлі, автомобіль. Без постраждалих.

Станом на 20 листопада з Куп'янського району евакуювали 284 дитини. Необхідно евакуювати ще 11.