На Куп'янському напрямку бійці 25-ї бригади імені князя Аскольда Національної гвардії взяли в полон двох військових РФ. Про це повідомили в НГУ.

Один полонених повідомив, що їх "пригнали на посилення позицій, але кинули..."

На запитання, навіщо пішов воювати в Україну, полонений повідомив, що йому розповіли, ніби в Україні - нацисти, від яких потрібно захищати мирне населення. 

Куп'янський напрямок із середини літа - одна з найгарячіших ділянок україно-російського фронту. У ЗСУ повідомляють, що російські війська проводять на день по 10-20 штурмів, але без результату. При цьому вони зазнають значних втрат. 

Зокрема, з 1 по 7 листопада російські війська втратили 1938 бійців і 248 одиниць військової техніки.

Українські розвідники також перехоплюють розмови російських військових, у яких вони повідомляють про становище військ РФ на Куп'янському напрямку. Один військовий повідомив про величезні втрати, командир закликав військових кидати вперед нещодавно мобілізованих і не шкодувати їх. Також військовий згадав епізод, коли по російському підрозділу вдарила російська авіація, що також призвело до великих втрат.

Другий військовий повідомив матері, що російські загони по 15-20 осіб кидають у наступ, але повертаються з атак лише 2-3 людини. Перспектив взяти Новоселівку або Куп'янськ, за оцінкою військового, у російських військ немає.