Російське командування накопичує резерви і концентрує артилерійські групи на Куп'янському напрямку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Росіяни проводять перекрупування. Це пов'язано з тим, що їхній наступ на напрямку Ягідне - Куп'янськ-Вузловий зупинено, ЗСУ завдали підрозділам РФ значних втрат.

Село Ягідне розташоване в районі села Іванівка та адміністративного кордону з Луганською областю за 21 кілометр на південний схід від Куп'янська. До війни тут проживало понад 400 осіб.

Також Сирський повідомив, що силами 6-ї загальновійськової та 1-ї танкової армій росіяни продовжують вести наступ у районі Куп'янського лісу, Первомайського та Орлянського, нарощують сили, щоб захопити панівні висоти і село Синьківка і таким чином створити для себе сприятливі умови для захоплення Куп'янська. На цьому напрямку РФ застосовує штурмові загони "Шторм V" і "Шторм Z". ЗСУ ефективно обороняються, стратегічних успіхів у російських військ немає.

За останній тиждень, за інформацією Сирського, на Куп'янському напрямку втрати військ РФ становили 583 особи, з них убитими - 220, пораненими - 358, 5 військовослужбовців противника захоплено в полон. Знищено 46 одиниць техніки, з них 15 танків і 25 бойових броньованих машин та інші.