14 грудня відбулася сесія Первомайської міськради, на якій укотре спробували дати місту нову назву. І знову безрезультатно. Про це повідомили в міськраді. 

Раніше жителі громади на голосуванні обрали нову назву - Добродар.  

На сесії були присутні 14 депутатів із 26-ти. За даними мера Миколи Бакшеєва, троє депутатів від Блоку Кернеса були присутніми на відкритті Алеї Слави перед початком сесії, але до сесійної зали не пішли.

Для ухвалення рішення необхідно було, щоб абсолютно всі присутні на сесії проголосували "за". Але 5 депутатів не проголосували за рішення щодо перейменування міста.

Це була вже шоста спроба перейменувати Первомайський.

► Перша спроба. На початку 2023 року провели голосування серед жителів Первомайської громади. На обговорення запропонували 10 варіантів нової назви міста. Переміг варіант "Добродар". Однак депутати міськради нову назву не затвердили

► Друга спроба. У липні підготували список для нового голосування в громаді. І знову найбільше голосів набрав Добродар: цей варіант підтримали 502 жителі з 2 175, які взяли участь у голосуванні. Але на сесії міськради депутати не зібрали більшості на підтримку перейменування.

► Третя спроба. У вересні зробили ще одну спробу, але з тим самим результатом.

► Четверта спроба. У жовтні депутат від "Блоку Кернеса" вніс пропозицію перейменувати Первомайський на Холоднояр, але депутати не стали навіть включати це питання до порядку денного. 

► П'ята спроба. 23 листопада на сесії міськради третім питанням розглядали перейменування міста на Добродар. Рішення ухвалити не вдалося: знову не набралося більшості голосів. 

Раніше мер Микола Бакшеєв говорив, що якщо місцеві депутати не зможуть перейменувати місто, то це зможе зробити Верховна Рада. 

Первомайський - місто в Лозівському районі. До війни тут проживало 28,5 тис. осіб. Датою заснування вказується 1869 рік, коли на місці сучасного Первомайського з'явилася залізнична станція. Спочатку вона називалася Олексіївка, а потім Лихачове - за ім'ям поміщика Лихачова, маєток якого знаходився за кілька кілометрів від залізниці. Пізніше тут з'явилося селище. У 1952 році Лихачове перейменували на Первомайський. У 1991 році Первомайський отримав статус міста.