У Певромайському депутати вдруге провалили перейменування міста, повідомив мер Микола Бакшеєв.

На сесії міської ради сьогодні, 27 липня, розглядали питання про нову назву. До цього було проведено голосування серед місцевих жителів. Їм запропонували вибрати один із 10-ти варіантів: Холоднояр, Добродар, Ангелов, Златопіль, Новомирів, Хлібодар, Звитяжин, Козацьк, Берецьк, Сиваш.

У голосуванні взяли участь 1 724 жителі громади. Найбільше голосів - 501 - набрав Добродар. На другому місці Холоднояр - 348 голосів.

Нову назву мали затвердити депутати. Однак цього не сталося. 

Мер Микола Бакшеєв розповів, що питання викликало суперечки серед депутатів. Їхні виступи закінчилися "взаємними образами, шумом, безладом". Деякі депутати покинули залу до голосування.

Загалом у міськраді - 26 депутатів:

  • обрано від забороненої нині ОПЗЖ - 9;
  • "Блок Кернеса - Успішний Харків" - 6;
  • ВО "Батьківщина" - 5;
  • "Слуга народу" - 3;
  • "Блок Світличної "Разом" - 3.

Для більшості необхідно 14 голосів. Голосування за перейменування відбулося, проте нова назва не набрала потрібної кількості голосів: "за" проголосувало 12 депутатів із 17 присутніх під час голосування, ще 2 депутати залишили залу до голосування, один був проти, один утримався, один не голосував.

Це була вже друга спроба перейменувати Первомайський. У квітні на першому народному голосуванні жителі теж обрали Добродар. Питання про перейменування також виносилося до сесійної зали. Але більшості депутатських голосів нова назва не отримала.

Однак рішення міськради не остаточне. Останнє слово за Верховною Радою. Тепер парламент може ухвалити рішення самостійно, без відповідного рішення місцевих депутатів.