На засіданні Первомайської міськради депутати провалили голосування за перейменування міста. Мер Первомайського Микола Бакшеєв повідомив, що на сесії 28 квітня депутатам пропонувалося затвердити перейменування міста в Добродар, але ця ініціатива не набрала потрібної кількості голосів.

У складі Первомайської міськради - 26 депутатів. Розкладка по партіях виглядає так:

  • обрано від ОПЗЖ - 9;
  • "Блок Кернеса - Успішний Харків" - 6;
  • ВО "Батьківщина" - 5;
  • "Слуга народу" - 3;
  • "Блок Світличної" Разом " - 3.

Первомайський вирішили перейменувати на початку 2023 року. Голосування пройшло в два тури: в першому було запропоновано 15 варіантів нової назви. У другому турі залишилося два варіанти - Добродар і Хлібодар. У фнальном голосуванні взяли участь 763 людини, більшість голосів (634) було віддано за Добродар.

Нову назву міста мали затвердити на сесії місцевої міськради, потім - передати на розгляд Харківської облради та Кабміну.

Спочатку населений пункт називався Лихачове - на честь місцевого поміщика. У 1929 році тут була організована артіль, яку назвали на честь свята 1 травня. Влітку 1952 року Лихачове перейменували в Первомайський. У 1991 році він отримав статус міста. До війни тут проживало більше 28 тисяч чоловік.