Мер Харкова Ігор Терехов закликав мешканців платити за комуналку бодай по 20-30 гривень. Про це він повідомив в інтерв'ю радіо "Накипіло".

За словами Терехова, бюджет міста потребує балансу, і бюджет не безрозмірний, його неможливо "доїти" постійно, тому коли є можливість сплатити комуналку хоч у якихось обсягах, треба платити.

"Скільки - інше питання. Є можливість - заплатіть хоч по 20-30 гривень. Я розумію, як зараз важко, тому пішов на те, щоб зробити проїзд у транспорті безкоштовним. Але й надходження до бюджету міста не такі, як були до війни" , – наголосив мер Харкова.

У квітні 2022 року Ігор Терехов заявив, що у місті скасовується плата за комунальні послуги. Йшлося про всі послуги, які надає місто: це опалення, гаряча та холодна вода, квартплата, утримання прибудинкових територій та інше. Оплату комуналки для харків'ян повернули з 1 червня, бо інакше бюджет міста не витримав би. У мерії тоді зазначили, що протягом трьох місяців, коли харків'янам не потрібно було платити за комунальні послуги, співробітники всіх КП робили все можливе, щоби навіть в умовах війни місто жило.

Проте, враховуючи складну ситуацію, порівняно з 2021 роком 2022 року рівень оплати комунальних послуг у Харківській області впав у п'ять разів. Місцева влада неодноразово просила оплачувати комунальні послуги, щоб підприємства могли накопичувати аварійний запас матеріалів та виплачувати зарплати працівникам. Усі, кому оплачувати комунальні послуги проблематично, можуть, як і раніше, оформити субсидію. Крім того, харків'яни, які виїхали в інші міста або країни, можуть не платити за газ. Що для цього потрібно зробити – у нашому матеріалі.