Ігор Терехов пояснив, чому в Харкові повернули оплату комунальних  платежів. Про це мер розповів в інтерв'ю "Суспільному".

"У нас був справді серйозний період, коли людям не було чим платити за тепло. Просто не було грошей. Багато хто був у стресі, в шоковому стані. Я сказав – так, ми не будемо брати плату. І справді за тепло ми не виставили жодної. копійки платежів, за воду теж не виставляли.А з 1 червня ми почали нараховувати.Чому?Бо жодного бюджету не вистачить, щоб охопити все місто.І ми виставили рахунки за старими тарифами.Це дуже лояльна система.І все, що я обіцяв, що наші комунальні служби роблять", - зазначив Терехов.

За словами мера, поки що у місті дуже низький рівень оплати комунальних платежів.

"У людей немає грошей, ми маємо це розуміти. Далі ми ініціюємо питання заліків та списань. Якщо нам усе спишуть, то ми й виставляти нічого не будемо", - розповів міський голова.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов заявляв, що у Харкові скасовується оплата комунальних послуг. У прес-службі мерії уточнили, що йдеться про всі послуги, які надає місто: це опалення, гаряча та холодна вода, квартплата, утримання прибудинкових територій та інше.

З 1 червня у місті відновили нарахування плати за комунальні послуги. Про це повідомили директори комунальних підприємств: "Харківські теплові мережі", "Харківводоканал", "Жилкомсервіс" та "Комплекс з вивезення побутових відходів".

Керівники комунальних підприємств зазначили, що протягом трьох місяців співробітники всіх КП робили все можливе, щоб навіть в умовах війни місто жило: ремонтували трубопроводи, відновлювали тепло- та водопостачання, прибирали двори, вивозили сміття, запускали ліфти та інше.