У Чугуївському районі Харківщини сапери знайшли 250 мін, які було закладено під лінією електропередач між селами Гракове та Мосьпанове.

Начальник Харківського високовольтного району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" Олександр Ганус розповів, що міни були розташовані дуже щільно, між двома прольотами, на лінії завдовжки 300 метрів.

"Це рекордна кількість мін за весь час роботи високовольтного РЕМ, ми такого ще не бачили", - заявив Ганус.

Відновлення цієї лінії – на завершальному етапі. Лінія живить село Мосьпанове, жителі якого матимуть світло найближчим часом.

Село Мосьпанове знаходиться на півдні від Чугуєва, за 30 кілометрів від міста по трасі. До війни у селі проживало понад 1000 осіб.

1

Харківська область - один із найбільш засмічених мінами та снарядами, що не розірвалися, регіон у країні. За оцінкою фахівців, для розмінування може знадобитися щонайменше 10 років. В області постійно знаходять мінні поля. Підвищену небезпеку становлять міни, залишені біля доріг. Місцевим мешканцям не рекомендують відвідувати лісопосадки, пересуватися полями та путівцями, відпочивати біля водойм. У Харкові міська влада склала список районів, де зберігається мінна небезпека.