У Харкові припарковані машини не дають проїхати сміттєвозам. На комунальному підприємстві “Комплекс з вивезення побутових відходів” звернулися до водіїв із проханням правильно паркувати автомобілі у дворах багатоповерхових будинків та вздовж внутрішньоквартальних доріг, пише сайт міськради.

Директор КВБО Олексій Артикуленко розповів, що завдяки зверненням підприємства до громадян через ЗМІ, соціальні мережі та безпосередній роботі з власниками авто в останні тижні ситуація з паркуванням у Харкові дещо покращилася, але у деяких дворах все одно є проблеми.

Згідно з Правилами дорожнього руху, стоянку ближче ніж за 5 метрів від контейнерних майданчиків та контейнерів для збирання побутових відходів заборонено. Але не всі водії дотримуються цього правила.

Ще однією серйозною проблемою є несанкціоновані звалища. Жителі приватного сектора не завжди доносять сміття до контейнерів і викидають його абияк. Деякі бізнесмени не укладають договори з КВБО та завантажують відходи в контейнери для побутових відходів. Порушникам загрожують штрафи.