Харківські бійці з бригади "Спартан" взяли в полон окупанта з Чечні, який заблукав. Про це повідомили у Східному оперативно-територіальному об'єднанні НГУ.

"Спартан" - це 3-тя бригада оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана. Дислокується в Харкові. Бригаду сформували після початку російської агресії. Назву "Спартан" бригада отримала в рамках рекрутингової кампанії "Гвардія наступу" у 2023 році.

Полоненого взяли на Запорізькому напрямку. Російський військовий заблукав і вийшов на позиції ЗСУ.

Полонений - боєць 1984 року народження. Його мобілізували місяць тому. Військовий служив у 70-му мотострілецькому полку, який базується в Чеченській республіці.

За словами полоненого, у ніч на 2 грудня його у складі групи з 13 осіб направили в лісосмугу. Бійці розмістилися в підземних норах по 2-4 людини. Виходити заборонили, щоб не виявити себе. Усі фізіологічні потреби військовим доводилося задовольняти "на місці". 

На бойові позиції виходили виключно в темний час доби з провідником. Без провідника військовий не орієнтувався на місцевості. Полонений розповів, що чергові на позиції були озброєні лише автоматами та ручними гранатами, а зв'язок забезпечувала дешева радіостанція китайського виробництва.