Харківські бійці під Кліщіївкою взяли в полон росіянина, якого кинули на полі бою, повідомили у 5-ій Слобожанскій бригаді Національної гвардії.

Кліщіївка – село у Бахмутській громаді Донецької області. У січні 2023 року воно було тимчасово захоплено росіянами. У вересні повернуто під контроль ЗСУ

Полоненого взяли декілька днів тому, коли відбивали російську штурмову групу. Під час стрілецького бою група була уражена FPV-дроном. Росіяни кинули вбитих і пораненого і відступили.

Полонений - це поранений військовослужбовець 1307 полку 6-ї дивізії російської армії Сергій С. Гвардійські медики надали йому медичну допомогу.

На допиті полонений розказав, що він родом з Саратова, бере участь у війні з початку вересня 2023 року, за його словами, “заради грошей”.

Також Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими нагадує, що створено Державний проєкт "Хочу жить", який допомогає військовослужбовцям російської армії безпечно здатися в полон ЗСУ. Російськім військовим, які здадуться в полон, гарантують утримання згідно з нормами Женевських конвенцій.

Працює цілодобова гаряча лінія прийому звернень від російських військових та членів їхніх родин за телефонами:

  • +38-066-580-34-98;
  • +38-093-119-29-84.

Інформацію про здачу в полон можна отримати на телеграм-каналі "Хочу жить".