Харківські бійці взяли у полон росіян. Полонені розповіли, що приїхали нібито "захищати людей від нацистів". Про це повідомили у Східному оперативно-територіальному об'єднанні Національної гвардії України.

Полонених взяли бійці 3-ї бригади оперативного призначення "Спартан" на Запорізькому напрямку.

Російські військові потрапили в полон, коли спробували відбити втрачені раніше позиції.

У полонених вилучили документи. Троє служили у 136-й Окремій мотострілецькій бригаді, ще один – у 1430-му мотострілецькому полку територіальних військ. Двоє з них – контрактники.

Участь в агресії проти України полонені виправдовували тим, що нібито прибули захищати мирне населення від нацистів. Також вони повідомили, що служать менше року, не отримали належної бойової підготовки та не воювали. За їхніми даними, російські підрозділи морально розкладаються, військові не мають мотивації йти в атаку.

Один із полонених розповів, що вже відмовлявся від участі у бойових діях. За це його посадили до ями. На фронт він повернувся через страх, що опиниться у в'язниці. За словами затриманих, росіян мобілізують, погрожуючи ув'язненням на строк від 8 до 15 років.

Ще двох полонених взяли бійці 25-ї бригади імені князя Аскольда НГУ на Куп'янському напрямку. Один із полонених повідомив, що їх “пригнали на посилення позицій, але кинули…” За питання, навіщо пішов воювати в Україну, полонений також повідомив, що йому розповіли начебто в Україні – нацисти, від яких треба захищати мирне населення.