Знайти "Пункти незламності" на Харківщині тепер допомагає чат-бот. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Використовуючи чат-бот @nezlamnistbot можна швидко та зручно знайти найближчі “Пункти незламності” та ознайомитися з послугами, які там надають.

Є одне обмеження. Адреси "Пунктів незламності" у городах, селищах та селах, розташованих поряд з лінією бойових дій, не розголошуються з міркувань безпеки. Йдеться про Донецьку, Запорізьку, Харківську та Херсонську області. Інформацію про розташування “Пунктів незламності” у цих регіонах можна отримати у місцевих органах влади.

"Пункти незламності" створені на випадок відключення світла, води та опалення. Люди можуть зігрітися, зарядити телефони та планшети, отримати доступ до інтернету, гарячий чай. Пункти оснащені аптечками.

Розташування “Пунктів незламності” можна також знайти на спеціальній карті. У Харкові створено чат-бот, який допоможе городянам знайти довколишні магазини, лікарні та інші установи, які продовжують працювати під час відключення електрики. Крім того, у місті почали діяти пункти гарячого харчування, де незаможні громадяни можуть отримати безкоштовний комплексний обід.