На Харківщині запрацювали перші "Пункти незламності", у тому числі три - у Харкові. Про це повідомили у ДСНС.

Крім того, на території області працюють 59 стаціонарних "Пунктів незламності" на базі пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС у Харківській області.

У Харкові поки три мобільні пункти запрацювали за адресами:

  • вул. Зубенка, 4
  • вул. Гвардійців-Широнінців, 68,
  • вул. Наталії Ужвій, 70.

Це місця безпеки, стабільності та тепла для населення у разі критичних проблем з енергетикою та опаленням, на відміну від стандартних мобільних пунктів обігріву ДСНС, куди люди звикли приходити погрітися через сильні морози в минулі роки. У "Пунктах" можна не лише погрітися та знайти притулок у разі негоди чи відключення світла та тепла у житловому секторі. У наметах є інтернет та можливість зарядити гаджети. Також можна поїсти та отримати першу медичну допомогу, ознайомитись з картами найближчих укриттів та пунктів обігріву, АЗС та банківських відділень. Судячи з фото, у пунктах є мікрохвильова піч, плита для приготування їжі, вода та ліки.

11 22 33 44

І мобільні, і стаціонарні пункти працюють цілодобово. Є спеціальний сайт nezlamnist.gov.ua, де розміщено мапу таких пунктів по всій країні. У ДСНС рекомендують уже зараз записати адреси найближчих "Пунктів незламності" у разі аварійного відключення зв'язку чи електроенергії. Карта постійно оновлюється.