Харків'яни можуть дізнатися, що у місті працює без світла. Для цього створено спеціальний міський чат-бот "Харків - твій дім", повідомили у Харківській міській раді.

Через обстріли електростанцій та підстанцій військами РФ Харків, як і інші населені пункти країни, зіткнувся з дефіцитом електроенергії. Впроваджено графіки відключення світла. Крім цього застосовуються позапланові та аварійні відключення. Містяни можуть залишатися без світла протягом 7-8 годин і довше. За відсутності електрики можуть виникнути проблеми з опаленням та водопостачанням.

За допомогою чат-боту городяни дізнаються, де під час відключення комунальних послуг продовжать працювати такі об'єкти:

  • "Пункти незламності";
  • джерела водопостачання;
  • лікарні;
  • ветеринарні клініки;
  • продовольчі магазини.

Всі такі об'єкти матимуть наклейку “Працюємо без світла”.

Після авторизації в чат-боті “Харків – твій дім” слід вибрати розділ “Інформація про об'єкти без електропостачання”, а потім натиснути “Завантажити файли”. Відкриється папка, де будуть усі необхідні списки. Можна вибрати потрібні та завантажити.

Також дані будуть доступні на інтерактивній карті міста в режимі реального часу та на державному порталі.

Актуальну інформацію можна отримати на міській гарячій лінії, зателефонувавши за номером 15-62.

Інформація про адреси Пунктів незламності може змінюватися, тому дані щодо вказаних посилань оновлюватимуться. Графіки роботи закладів споживчого ринку були надані представниками даних підприємств, у разі виникнення надзвичайних ситуацій вони також можуть змінюватися. Рекомендується постійно стежити за оновленнями.