У Харківському районному суді на лаві підсудних опиниться колишній народний депутат, який розповсюджував проросійські листівки. Обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт.

Екс-нардеп від забороненої зараз Компартії України робив агітаційні листівки на підтримку РФ та роздруковував їх на своєму принтері. Листівки він поширював серед мешканців Харківського району.

У квітні йому було пред'явлено підозру у незаконній діяльності. Експертиза встановила, що у листівках є виправдання збройної агресії РФ проти України.

За ч. 2 ст. 436-2 КК України, обвинуваченому загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін, з конфіскацією майна або без нього.

За власною інформацією SQ, підозрюваний – це Павло Тищенко 1951 року народження. У 1998-2002 роках він обирався народним депутатом, у 2006 році – депутатом Харківської обласної ради. У 2014 році брав участь у мітингах у Харкові, зокрема у незаконному проголошенні "Харківської народної республіки" на сходах Будинку рад. Також брав участь в організації акцій, присвячених дню солідарності працівників 1 травня. На одній із подібних акцій невідомий облив Тищенка зеленкою.