На Харківщині внаслідок бойових дій згоріло близько 240 гектарів полів. Про це повідомили у Департаменті агропромислового розвитку ХОВА.

За даними Департаменту, у 2022 році на полях зернових культур, елеваторах, зерноприймальних пунктах та інших місцях зберігання зерна виникло 34 пожежі.

"Внаслідок дій ворога згоріло понад 237,6 га пшениці та 2 га ячменю", - повідомили у Департаменті.

Так, у Богодухівському районі (Золочівська громада) згоріло понад 141 га пшениці; у Чугуївському районі (Зміївська, Печенізька, Слобожанська, Чкаловська, Чугуївська громади) – понад 60,1 га пшениці та 2 га ячменю; в Ізюмському районі (Барвінківська, Донецька громади) – понад 36,5 га пшениці.

Крім того, постраждали 187 одиниць сільгосптехніки та обладнання.

За даними Департаменту, площу сільськогосподарських угідь, які необхідно перевірити на наявність вибухонебезпечних предметів, сьогодні становить близько 23 тис. га.

При цьому попри ворожі обстріли аграрії регіону продовжують збирати врожай. Жнива проходить у п'яти районах Харківської області: Богодухівському, Красноградському, Лозівському, Харківському та Чугуївському. Вже намолочено близько 600 тисяч тонн нового врожаю.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше начальник частини гуманітарного розмінування ДСНС України Ігор Овчарук заявив, що на півночі та північному сході Харківської області доведеться спалити врожай. Це робитимуть сапери для того, щоб розмінувати поля.

А в Золочівській громаді Харківської області фермери не збиратимуть врожай. Як повідомив голова громади Віктор Коваленко, люди бояться виходити працювати у поля через небезпеку обстрілу.