Війська РФ можуть спробувати наступати на Харків із північно-західної частини області, але це їм не вдасться. Про це в інтерв'ю Фактам ICTV повідомив бригадний генерал ЗСУ Дмитро Красильников.

За його словами, ймовірність наступу на Харків завжди залишається, тому що противник намагатиметься розосередити увагу українських військових на інших напрямках, щоб вони не заволоділи ініціативою та не зробили чергового наступального угруповання, наприклад, на Луганщині, на Донеччині, на Запорізькому напрямку або на Херсонщині.

За словами Красильникова, росіяни теоретично можуть спробувати наступати з напрямку Богодухова, тобто з північно-західної частини Харківської області.

"Намагатимуться перекрити одну з основних трас поставок Харків – Київ, і таким чином створити певні незручності для логістичного забезпечення військових частин та підрозділів, які здійснюють оборону країни на цьому напрямі. Відповідно до цього вживаються всі заходи оборони та підготовки у цих напрямках", - наголосив генерал.

Він окремо підкреслив, що ворогові в жодному разі не вдасться захопити Харків.

"Першу спробу харків'яни силами оборони відбили. А з огляду на те, що зробили роботу над помилками, і врахували все те, що не вдалося зробити під час підготовки до відбиття агресії до 24 лютого, зараз це робиться", - сказав Дмитро Красильников.

Про те, що ворог не залишив "мрії" окупувати Харків, заявляв нещодавно голова ХОВА Олег Синєгубов, проте також зазначив, що на даний момент немає інформації, що росіяни можуть піти на прорив. Він додав, що на Харківщині практично 90% надходжень до бюджету йде на підвищення обороноздатності, на будівництво фортифікаційних споруд.