Російських військ на кордоні Харківської області не стає більше. Про це повідомив журналістам голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Губернатор заявив, що інформації про плани РФ наступати на Харківщину з півночі і відкривати нову лінію фронту в нього поки що немає, але росіяни можуть висувати диверсійно-розвідувальні групи, що свідчить про підготовку на Харківському напрямку. За даними Синєгубова, у РФ періодично проводять ротацію і злагодження підрозділів, фіксується підтягування техніки. 

"Однак усе одно сил і засобів у них поки що недостатньо", - констатував Синєгубов.

У Головному управлінні розвідки України заявили, що "не варто переживати" з приводу можливого наступу на Харків. Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що ГУР регулярно доповідає обстановку військово-політичному керівництву, вживають усіх необхідних заходів, але публічно розголошувати деталі щодо пересувань російських військ не можна.

Ще один представник ГУР Вадим Скібіцький говорив, що російській армії вистачить сил тільки на спробу короткочасного наступу в районі Харківської та Сумської областей, але не на захоплення обласних центрів. За даними української розвідки, в районі Бєлгородської області РФ зосереджено до 35 тисяч російських солдатів.

Докладніше про те, чому окупація Харкова неможлива - у нашому матеріалі.