У Харківській області хочуть зрубати та продати кілька тисяч ялинок. Про це повідомляє “Об'єктив” з посиланням на начальника відділу обласного управління лісового та мисливського господарства Сергія Муковоза.

Чиновник розповів, що перед Новим роком лісгоспи Харківщини планують продати близько 7 тисяч ялинок. Мінімальна ціна одного дерева становитиме 120 гривень, а середня – 160 гривень. Ціни за рік майже не змінилися: минулого грудня лісгоспи продавали сосни за ціною від 84 до 132 гривень залежно від висоти дерева (від 0,6 до 2,5 метра).

Дерева заготовлятимуть за рахунок проріджування молодняку. Великі ялинкові базари не планують організовувати. Дерева відпускатимуть "під покупця". Це дозволить уникнути скупчення людей, що за постійної загрози обстрілів є небезпечним.

Головну міську ялинку на площі у Харкові цього року вирішили не встановлювати. Щоправда, до роботи лісгоспів ця ялинка стосунку не мала. Величезне дерево заввишки 38,5 метрів було штучним. З метою безпеки ялинку розмістили на станції метрополітену. Звичайно ж, ця ялина значно нижча.

В інших містах області місцева влада також вирішує, чи варто під час військових дій відзначати Новий рік у традиційному форматі чи від новорічних ялинок слід відмовитися. У мерії Чугуєва заявили, що воєнний стан у країні не завадить прикрасити місто до Нового року та встановити загальноміську ялинку. У Первомайському та Коломаку вирішили провести опитування місцевих мешканців.