У великому місті Харківської області вирішили встановити ялинку та святкову ілюмінацію. Мер Чугуєва Галина Мінаєва розповіла, що військовий стан в країні не завадить прикрасити місто традиційною новорічною атрибутикою.

Бюджетні гроші на встановлення ялинки та гірлянд не витрачатимуть.

"Життя триває, воно не стоїть на місці. Коли йдеться саме про новорічні свята, я вважаю, що ми маємо це зробити. Саме на підготовку до новорічних свят, ми не витратимо жодної копійки з бюджету. Буде встановлена ​​ялинка на площі, фотозони, шари, що світяться. Прикрашені деякі вулиці", - повідомила мер Чугуєва.

Новорічна ілюмінація не працює без електрики. А в країні через обстріли військами РФ електростанцій та підстанцій подача світла обмежується. У мерії планують витрачати електрику економно.

"Постійно та чи інша територія висвітлюватись не буде. Про режим освітлення ми ще говоритимемо, але зробимо це в розумних межах", - заявила Галина Мінаєва.

А у центрі Харкова цього року новорічної ялинки не буде. Харківська штучна ялина заввишки 38,5 метра була однією з найвищих у країні. Її встановлювали щорічно на майдані Свободи. Під час військового стану організацію широкомасштабних народних гулянь у харківській мерії визнали не доречними. Ялинку та ілюмінацію встановлюють у метро.

"З метою безпеки ми цього року ялинку на площі ставити не будемо. При цьому ми розуміємо, що діти хочуть і чекають свята Нового року. Тому з метою тієї ж безпеки ми святкові заходи перенесемо під землю, в метро. І це буде одним із сюрпризів для харків'ян. А велику шикарну ялинку поставимо вже після нашої Перемоги", - заявив мер Харкова Ігор Терехов.

У Коломакській громаді проводять опитування серед місцевих жителів, чи встановлюватимуть новорічні ялинки в умовах війни. У громаді наголосили: якщо ялинки і встановлять, то без використання святкової ілюмінації. Подібне опитування проводить мер Первомайського Микола Бакшеєв у своєму телеграм-каналі.